Een heel klein babytje wat verslaafd geboren werd en weet je waarom? De mama had heel veel alcohol gedronken toen de baby in haar buik zat. Het kindje was dus dronken en moest heel hard huilen want hij wilde geen flesje babymelk. Zijn kleine lijfje wilde iets anders[wat dan??], de dokters en verpleegsters probeerden het kleintje te troosten dat lukte niet echt. Met kleine beetjes medicijnen werd de baby wat rustiger en kon toen zijn babyflesje leegdrinken.

Ook dit kindje ging naar een pleeggezin want zijn buikmama kon niet voor hem zorgen. Gelukkig was er een hartjesmama die heel graag voor hem wilde zorgen.

Het kleine babytje werd groter en voelde zich niet fijn daarom moest hij heel veel huilen. Hij groeide niet goed en was veel boos zo boos dat hij alles stuk maakte, niemand begreep wat er met hem aan de hand was. Het werd erger en erger als hij naar zijn bedje moest kon hij niet slapen en lag maar te draaien. Dan begrijp je wel dat hij heel erg moe was, natuurlijk moest hij dan weer huilen omdat hij zo moe was. Tandjes poetsen wilde hij ook niet hij gilde van de pijn dat snapte ik wel want alle tandjes waren zwart en afgebroken. Arm kleintje natuurlijk doet dat pijn maar je moet toch je tandjes poetsen.

Nog steeds wist niemand wat er met hem gebeurde. Hij werd groter en mocht naar school hij voelde zich heel groot en was heel blij maar na een paar dagen ging het mis. De juf wilde hem niet meer hebben want hij gooide alles stuk en sloeg de andere kindjes bovendien pakte hij alle speelgoed af. Als hij zijn zin niet kreeg begon hij te krijsen en te schoppen. Hij moest naar een andere school naar speciaal onderwijs. Gelukkig maar want dan kunnen zij hem misschien helpen. Met een busje werd hij naar school gebracht maar in de bus ging het ook niet goed. Hij rende door de bus en wilde niet gaan zitten dat is wel heel gevaarlijk toch? De buschauffeur was heel boos maar dat kon het jongetje niets schelen. Hij mocht niet meer met de bus mee en op deze school mocht hij ook niet meer komen. Weer was het mis gegaan en weer moest hij naar een andere school. Natuurlijk was hij heel verdrietig dat het steeds mis ging maar begrijpen waarom dit gebeurde deed hij niet.

Bij zijn hartjesmama voelde hij zich fijn en heel klein beetje gelukkig toch maakte hij daar ook alles stuk en had hij steeds vaker boze buien, hij werd zelfs heel gevaarlijk hij speelde met vuur en ja hoor op een avond stond de keuken in de brand. Hij begon heel hard te gillen maar de vlammen waren al bij het plafond. Gelukkig konden wij het vuur snel doven toch was alles zwart en vol met rook. Ondanks de grote schrik bleef hij spelen met vuur en leerde er dus niet van dat dit super gevaarlijk was en is.

Buiten spelen kon ook niet meer,hij vernielde auto’s en trapte tuinhekjes kapot. Hij snapte niet dat je andermans spullen niet mag vernielen. Als ik vroeg waarom hij dit deed zei hij; dat weet ik niet ik wil het niet maar ik moet dit doen.

En zo groeit dit mannetje op vaak heel boos en verdrietig en soms een heel klein beetje blij. Om hem te kunnen helpen gaat hij in en ander huis wonen, dus weg bij zijn hartjesmama, met nog meer kindjes die boos en verdrietig zijn. Daar wonen ook dokters die gaan kijken hoe ze ons ventje kunnen helpen. Maar ook hier lukt het niet .We zijn er allemaal heel verdrietig van, er komt een volgend huis en zo gaat het maar door en niemand kan hem helpen. Hij blijft maar boos en heel erg ongelukkig, zo boos dat hij andere mensen pijn gaat doen en heel veel stuk maakt zoals stenen door ramen gooien, maar dan komt de politie en neemt hem mee hij mag vertellen waarom hij zo boos is en blijft. Hij zegt met een heel klein stemmetje, ik weet het echt niet!! En weer moet hij huilen.

Er komt een mevrouw die hem mee neemt naar weer een ander huis waar alle deuren dicht gaan en hij niet meer zomaar buiten kan spelen. Natuurlijk is dat niet fijn want kinderen willen buiten spelen. Hij doet zo zijn best om alles goed te doen toch lukt het hem bijna niet, het gaat steeds weer fout en dat allemaal omdat zijn pappa en mama veel te veel alcohol hebben gedronken toen hij nog in de buik van zijn mama zat.

Door op FAS

 

Pin It on Pinterest

Share This