Al heel vroeg komen Cisca en haar zoon mij halen,om 7.15 uur vertrekken wij naar Rotterdam voor de Lotgenotendag van Stichting Geheim Geweld.

Het voelt heel spannend ik heb geen idee wat ons te wachten staat en hoeveel mensen er zullen zijn,voor mij is het ook de eerste keer dat ik een lezing zal houden,heel gek maar ik ben totaal niet zenuwachtig het is nog geen 9 uur als we aankomen na een heel ontspannen rit.
We worden allerhartelijkst ontvangen door Hameeda en de andere mensen van het bestuur,er staan tafeltjes klaar om foldertjes visitekaartjes en pennen neer te leggen,we drinken een bakkie koffie en de dag kan beginnen.Het was een dag met heel veel emoties maar ook een dag met heel veel warmte en begrip, een dag met heel veel schrijnende verhalen en heel veel herkenning,we luisteren heel stil maar geboeid naar elkaar,
Dan ben ik aan de beurt en vertel mijn verhaal in het kort,ik voel de stilte en de ontroering als ik klaar ben,de reacties zijn zo lief en warm ik weet nu dat dit is wat ik wil,mijn verhaal vertellen om een ander een beetje te kunnen helpen,wat ben ik trots dat ik dit nu durf en dat mijn boek de aanleiding is geweest om dit te doen.Mijn vriendin Cisca steekt haar duim omhoog voor mij het teken dat het goed is gegaan,Jippie!!!!!!!!!

In de pauze hebben Karin de Groot ,zij is ook gast,en ik samen een tafel waar de mensen onze boeken kunnen kopen en een praatje kunnen maken,Boekhandel de Balustrade zorgde er voor dat de boeken hier aanwezig zijn,Karin heeft een prachtig boek ,,Geheime Visite” geschreven waar ze over vertelde, wat kan zij dit prachtig en zeer boeiend vertellen,het gaat over een meisje Mette die lastig wordt gevallen door een buurjongen, het is zo mooi geschreven dat je blijft lezen. Ik ben weer een hele bijzondere ervaring rijker,Karin bedankt.

Na de middag zijn er workshops die heel druk worden bezocht,
Cisca van ImproGow doet vandaag Familie opstellingen en strijken met bijenwas,er is heel veel belangstelling voor en het lokaal zit vol,het is een groot succes en de mensen zijn ontroerd en geraakt. Cisca bedankt dat ik je kon en mocht helpen.

We praten die dag heel veel en ik kom in gesprek met een mevrouw die mij vertelde zeer ontroerd te zijn door mijn lezing ze heeft ook mijn boek gekocht en is duidelijk heel aangedaan,het maakte mij helemaal warm en geef mijn opgeschreven verhaal als een steuntje in de rug voor haar.
Dit zijn de dagen en momenten dat je weet hier doe ik het voor.
Het was een zeer waardevolle dag deze 31ste mei,ik heb er van geleerd dat ik niet alleen sta met mijn verleden en dat er mensen zijn die het nog veel slechter gehad hebben dan ik. al deze mensen wens ik warmte liefde en kracht voor nu en in de toekomst.

www.stichtinggeheimgeweld.nl

Door op Het boek: Crisiskinderen, Media

 

Pin It on Pinterest

Share This