Afgelopen weken is er veel gebeurt betreffende de BRANDBRIEF. Het begint allemaal na een uitnodiging van de NVP [Nederlandse vereniging voor pleeggezinnen] in de Zaanse Schans.

Een hele fijne dag zeker voor de kinderen,zij mochten [terwijl wij vergaderden] een boot tocht maken,dolle pret natuurlijk, ondertussen kon ik de mensen van de NVP vertellen over mijn BRANDBRIEF en FAS. (Een brief aan al onze jongeren, lees hem hier)

Ik moet zeggen het is met warmte maar ook met verbijstering ontvangen,geweldig hoe deze mensen hebben gereageerd iedereen heeft de flyers meegenomen om ze te verspreiden,het is het begin waar ik op hoopte, hoe meer mensen dit weten des te beter, het drama alcohol moet STOPPEN onder onze jongeren,het comazuipen neemt schrikbarend toe en er komen steeds meer jongeren terecht in de alcoholpoli’s.

Dankjewel voor deze kans NVP.

Dan op een stralende vrijdagochtend gaat de telefoon,de radio van RTVNH belt met de vraag of ik met ze wil praten over mijn BRANDBRIEF,mijn hart maakt een sprongetje,dit is geweldig!!!! natuurlijk wil ik dat en we spreken af in Enkhuizen. De bedoeling is dat ik mijn flyers ga uitdelen en een reactie ga vragen over het comazuipen,wel heel spannend want je weet nooit hoe deze mensen zullen reageren op dit onderwerp. Dit zal opgenomen worden voor Radio Noord Holland en dezelfde dag nog in de uitzending komen [echt super] Ik merk dat mijn hart nog steeds in West Friesland ligt ook al wonen wij nu in Lelystad daar is alles toch begonnen betreffende mijn missie het alcoholdrama.

Als wij er bijna zijn gaat mijn telefoon het is de TV van Noord Holland, of ik samen met hun de BRANDBRIEF wil uit delen dan maken zij er een reportage van. Ik kan het nog niet bevatten maar het is echt waar, ze zijn al onderweg.

De radio opnames verlopen prima en de mensen werken heel graag mee. De reacties zijn super. Een jongen van 17 zegt [heel lief] eindelijk iemand die voor ons opkomt!!!! Dat laat toch zien dat het heel erg leeft onder de jeugd,toch horen wij ook jongeren zeggen ,wij drinken niet!!!!! Mijn petje af voor deze jonge mensen. Het is denk ik een mooie en waardevolle opname geworden.

RTV radio bedankt!

Ondertussen zijn de mensen van Tv Noord Holland ook aangekomen. Nog steeds is het heel onwerkelijk maar wat ben ik dankbaar voor deze aandacht voor dit zo belangrijke onderwerp.

Wij gaan de stad in en zijn heel benieuwd naar de reacties, en die reacties zijn er!!! Omdat het stralend weer is zitten er veel mensen op een terrasje,de camera draait en de mensen willen heel graag hun mening geven. Ze vinden het geweldig dat wij dit doen en tonen alle begrip voor ons [mijn] onderwerp. Weer zijn er jonge mensen die [durven] te zeggen ,,ik drink niet” maar ook jongeren die te maken hebben gehad met COMAZUIPEN en zeggen er wel van geschrokken te zijn maar ook we stoppen er niet mee, als ze de BRANDBRIEF hebben gelezen zijn ze geschokt en kan ik alleen maar hopen dat het een beetje is doorgedrongen,want daar doe ik het voor, ze bewust maken van het Drama Alcohol.

Ik weet ook dat ik de hele wereld niet kan verbeteren maar als ik niets doe gebeurt er niets. Ik wil in ieder geval iets kunnen bijdragen. en dat zal ik blijven doen. De mensen van de TV nemen alle tijden ik voel me daardoor erg op mijn gemak. Het lijkt allemaal vanzelf te gaan en eigenlijk gaat het dat ook, want dit is mijn missie.

Daarom gaat het zo gemakkelijk. Ik hoor dat het vanavond op het nieuws komt van RTVNH, vol spanning kijken wij er naar uit.

Dankjewel TV Noord Holland dat dit mogelijk is geworden.

Een brief aan al onze jongeren, lees hem hier

Door op Brandbrief, FAS, Media

 

Pin It on Pinterest

Share This