Alcoholvrije dag

okt
2011
14

Goedendag allemaal,

Vrijdag 23 september ’11 is in de Stadshof van VIANEN(U) de eerste Alcoholvrije dag gehouden.

Deze dag stond in het teken over de eerlijkheid van gebruik van ‘genotmiddelen’, en had als thema: Vooroordelen.

De doelstelling is behaald: eerlijke discussie, en het uitreiken van het 10 Stappenprogramma aan wethouder M. Verweij van Vianen.

Cees Grimbergen, columnist & presentator heeft deze dag op een meer dan voortreffelijke wijze professioneel geleid.

Mirjam de Rover ‘Student of the Year 2011′ ontvouwde een eerlijk persoonlijk privé verhaal, wat eenieder danig heeft ontroerd!

 

 SponsorWorld heeft niet tot doelstelling Alcohol te verbieden, maar streeft naar eerlijkheid over alcoholgebruik.

 

Dit is geslaagd! In 2012 weer een Alcoholvrije dag!

Bijzonder! De www.aa-nederland.nl was ruim vertegenwoordigd. Ook partners, kinderen, vrienden en familieleden waren aanwezig, en spraken zich eerlijk uit over hun leefwijze. Boodschap van de AA: de directe omgeving kan een stempel drukken op gebruik. Belangrijker: zij kunnen invloed uitoefenen op hun eigen leefwijze, en hoeven zo niet meer gebukt te gaan onder hun ‘kwelgeest’. Zelfhulp kan de oplossing zijn! Bijvoorbeeld de AA: Zelfhulporganistie die 24 uur per dag, 7 dagen per week voor iedereen bereikbaar is!

Ingrid, Alex en Bas, zijn 3 jonge ervaringsdeskundigen die aangeven dat naast alle (professionele) hulp, jijzelf verantwoordelijk bent om te werken aan jou probleem.

Zelfhulp kan na verloop van tijd professionele hulp grotendeels vervangen.

Steve Monsanto, jongerenwerker te Utrecht, heeft ervaring met jonge ‘comadrinkers’ in de wijk Lunetten. Hij heeft hierover onderstaande video vertoont. Zijn advies: maak een video die aanspreekt bij de 11- 12jarigen. De video dient gemaakt te zijn met herkenbare kinderen/locaties. De kans om kinderen zo te bereiken is het grootst: http://no.nl/jkZV

Bernard Ligtenberg, hypnotherapeut, heeft vertelt over bewuste en onbewuste keuze. Met hypnose kan jezelf veel aan verschillende problematieken doen. http://no.nl/xvHdO

Marian Dekker, van www.helderheid.nl de verslavingskliniek in Utrecht, beaamt dat ook zij met ‘relaxatie’ werken. De Helderheid is bekend met zelfhulp/ervaringsdeskundigheid!

Roos Haase, strijdster voor kinderen tegen drank- drugsmisbruik. Schokkend relaas! Natuurlijk weet iedereen dat teveel drank niet goed voor je is. Echter: een onverwachte zwangerschap, na een avondje flink ‘doorzakken’, kan tot gevolg hebben dat er een FAS-kind wordt geboren http://no.nl/k3V6 Door o.a. de verschillende(financiële) belangen in Den Haag, maar ook belangen in de reguliere gezondheidszorg, loopt de Stichting Warme Jjas vaak tegen een muur op. Wij willen dit kenbaar maken om jongeren te behoeden!

 Wethouder Marcel Verweij, van Vianen, heeft van Maarten Oomen(SponsorCoach) het 10 Stappenprogramma in ontvangst genoemen. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat 19% van de bevolking vatbaar is voor een verslaving. De ontkenning is zo mogelijk nog groter. Het Stappenprogramma stelt, ook de directe omgeving, in staat te werken aan zijn/haar welzijn. Dit zonder een etiket op te plakken, op wie dan ook! Zie: www.mijnleefwijze.nl

 

Derrick Bergman, voor opheffing van het cannabisverbond: http://no.nl/RMnKN

Het is en het blijft hypocriet dat drugs nog steeds niet gelegaliseerd is. Drugsgebruik wordt onterecht door de wereldse politiek in de criminele sfeer gedrukt, met gevolgen.

Gerard Alderliefste(verslavingsarts) over verslaving bij Paul de Leeuw: http://no.nl/mGP2

VARA: Zembla-documentaire over comazuipen: http://no.nl/WfAZ

Hollandse zaken Omroep MAX met Cees Grimbergen: http://no.nl/dXN9

Informatie over ons 10 Stappenprogramma en onze aanpak: info@sponsorworld.nl

 

Maarten Oomen
www.sponsorworld.nl

 

Door op Nieuws

 

Pin It on Pinterest

Share This