Een mama die een babytje zou krijgen een heel klein mensje, maar deze mama was niet echt blij met het kleine kindje, ze had geen centjes om in een huisje te wonen en geen centjes om kleertjes luiertjes en babypap te kopen.

Ze huilde en huilde ze kon alleen maar denken hoe moet het nu verder met mijn Babytje. De mama wist het niet meer en dacht misschien zijn er wel andere mensen die voor mijn kleintje willen en kunnen zorgen.

Mama ging op zoek en vond een huis met mensen die haar wilden helpen: een “pleegzorghuis” Het pleegzorghuis heeft heel veel telefoon nummers van pappa’s en mama’s broertjes en zusjes die heel graag voor een kindje willen zorgen, dat noemen ze pleegouders.

Onze mama werd weer een beetje blij want haar babytje zou dan wel een huisje een wiegje kleertjes en babypap krijgen. En natuurlijk houden ze dan heel veel van haar kindje.

Mama hield haar dikke babybuik vast en zei tegen het kleintje ,,het komt allemaal goed straks heb jij een heel warm bedje waar je heerlijk in kunt slapen en weet je klein babytje deze mama houd heel veel van jou maar ik kan niet voor je zorgen, mama is heel blij dat er pleegouders zijn die voor jou gaan zorgen.

Dan is het eindelijk zover!! Het kleine babytje komt op de grote mensenwereld, hij is geboren, hij moet heel hard huilen want er is zoveel licht en het is heel koud, mama is blij dat het kleintje er is maar ook heel verdrietig want hij kan niet bij haar blijven.

De dokter en de verpleegsters zorgen voorlopig goed voor hem tot zijn nieuwe [pleeg] ouders hem komen halen.

De mevrouw van het pleegzorghuis komt naar hem kijken in het ziekenhuis. Wat een mooi klein mannetje ben jij zegt ze en aait hem over zijn zachte wangetjes Ze vertelt hem dat ze gauw weer terug komt met zijn nieuwe [pleeg]pappa en [pleeg]mama,voorzichtig legt ze hem terug in zijn warme wiegje.

De [pleeg]pappa en [pleeg]mama zijn heel blij als de mevrouw van het pleegzorghuis belt en vertelt dat er een piep klein jongetje is geboren,ze mogen hem gauw uit het ziekenhuis ophalen.

De volgende dag gaan ze samen naar het ziekenhuis met heel veel spulletje voor de baby en weet je wat allemaal?? Een maxy cosy kleertjes luiertjes en natuurlijk een zachte knuffel,

Zachtjes gaan ze naar binnen, hij is wakker en kijkt met grote ogen de wereld in,

Hier ben ik zegt de pleegmama en pakt het ventje voorzichtig op,je mag met ons mee we zullen heel goed voor je zorgen en van je houden, je [pleeg]broertje en [pleeg]zusje wachten al op jou. Hij mag zijn nieuwe kleertjes aan en ziet er heel lief uit. Zachtjes leggen ze hem zijn maxycosy dan gaan ze op weg naar huis. Daar is het feest met taart en limonade, er hangen overal ballonnen en de kamer is prachtig versierd.

Deze mensen mogen zorgen voor een klein mannetje die niet bij zijn eigen mama kon wonen,als hij grote is gaat hij ook naar school [nu moet hij eerst nog groeien] net als jullie.

Er zijn best veel kindjes die niet bij hun eigen mama kunnen wonen dat zijn ook pleegkindjes maar dat kun je natuurlijk niet zien aan hun neus. Het zijn ook gewone kindjes die spelen huilen en lachen maar soms ook plagen zoals alle kindjes weleens doen.

Ik hoop dat je een beetje begrijpt wat een pleegkindje is. Dus een gewoon kindje net als jij.

Door op Warme Jjas

 

Pin It on Pinterest

Share This